Granaattia arfvedsoniitissa

Granaattia arfvedsoniitissa

Granaatit (engl.garnet) on yleinen mineraaliperhe. Se on ilmeisesti saanut nimensä latinan jyvää tarkoittavasta sanasta "granatus". Kivien väriskaala on hyvin laaja ja niissä esiintyy lähes kaikkia värejä, paitsi hyvin harvoin sinistä. Granaatit voivat olla läpinäkyviä tai täysin läpinäkymättömiä. Suurin osa markkinoiden granaateista ovat tumman viininpunaisia pyrooppi granaatteja. Muun väriset harvinaisemmat granaatit ovat etenkin keräilijöiden suosiossa. Yleisnimike granaatista erotetaan kemiallisen rakenteensa perusteella seuraavat kuusi granaattityyppiä; pyrooppi, almandiini, spessartiini, grossulaari, uvaroviitti ja andradiitti. Granaatteja on yleisesti käytetty korukivinä jo antiikin Rooman ajoilta asti.

Arfvedsoniitti (engl.arfvedsonite) on harvinainen amfiboliryhmään kuuluva silikaattimineraali. Se on väriltään yleensä siniharmaata tai vihertävän mustaa ja siinä voi esiintyä hyvinkin voimakas flash-efekti. Arfvedsoniitti esiintyy maaperässä yleensä sädemäisenä, säikeisenä tai tähtimäisinä prismoina tai massoina. Se löydettiin vuonna 1923 ja se on nimetty ruotsalaisen kemistin Johan August Arfwedsonin mukaan. Suurinosa kaupallisista arfvedsoniitti kaivoksista on lopettanut toimintansa, joten mineraali on nyt hyvin haluttu keräilijöiden keskuudessa. Sitä ei kuitenkaan kannata sekoittaa hyvinkin sanannäköiseen astrofylliittiin! Suuria arfvedsoniitti esiintymiä on löydetty mm.antarktikselta.

Arfvedsoniitti poistaa negatiivisuutta ja huonoa energiaa. Se poistaa myös tehokkaasti voimattomuuden -ja avuttomuuden tunnetta. Arfvedsoniitti on erityisen hyvä voimakivi jonka avulla selviää hektisen elämän haasteista! Se luo itsevarmuutta ja valaa uskoa parempaan huomiseen.

Punainen granaatti liittyy voimakkaasti luoviin ja seksuaalisiin energioihin, ja se poistaakin estoja. Granaatti on intohimon ja elinvoiman kivi. Sitä pidetään myös soturikivenä. Punainen granaatti antaa keholle vastustuskykyä ja auttaa sitä parantumaan vammoistaan.

Mohsin kovuus:6.5-7.5 (granaatti)

Mohsin kovuus:5-6 (arfvedsoniitti)

 

Kirjoittanut:@kivikuningatar (ig)