Ametisti ja Chevron ametisti

Ametisti ja Chevron ametisti

Ametisti on violettia kvartsia. Sen väri vaihtelee vaalean violetista syvään purppuranpunaiseen. Arvokkaimmat yksilöt omaavat täyteläisimmät sävyt.  Ametistin nimi viittaa modernin Kreikankielen sanaan "amethystos" eli  "ei humalassa". Muinaisessa Kreikassa kiven uskottiin suojelevan juoppoudelta ja siitä veistettiin jopa juomalaseja humalatilan välttämiseksi. Lämpökäsittely muuttaa ametistin värin keltaiseksi tai vihreäksi. Suuri osa kaupallisista sitriineistä on lämpökäsiteltyä ametistia. Vihreä ja valko raitainen prasioliitti on lämpökäsiteltyä chevron-ametistia.


Ametisti on yleispätevä hiljaisen viisauden kivi ja on loistava valinta kiviharrastuksen aloittajalle! Se tasapainottaa mieltä ja vaimentaa vihaa ja tunnekuohuja. Se lievittää stressiä ja suojelee painajaisunilta. Ametisti värähtelee mielihyvää ja harmoniaa. Se voi auttaa riippuvuuksien hoidossa.


Mohsin kovuus: 7



Chevron-ametisti


Chevron-ametisti koostuu eri kvartsien kerroksista, pääosin violetista ametistista, valkoisesta lumikvartsista ja läpikuultavasta vuorikiteestä. Sen tunnistaa v:n mallisesta raidallisesta  kuvioinnistaan. Kiven nimi juontuu siksakki-kuviosta, jota yleisesti kutsutaan nimellä "chevron".


Tässä kivessä yhdistyy monen kvartsin ominaisuudet, esimerkiksi ametistin viisaus ja kyky lievittää stressiä, sekä lumikvartsin hellä hoiva. Ametisti myös suojaa ja vahvistaa energiakehoa. Chevron-ametisti on hyvä kivi parantajille sen voimakkaiden parantavien voimien takia.


Mohsin kovuus: 7

Kirjoittanut @kivikuningatar IG