Howliitti ja aura pinnoite

Howliitti ja aura pinnoite

Howliitti (engl.howlite) on boraattimineraali. Sen rakenne on hyvin huokoinen ja se on helposti värjättävissä. Siniseksi värjätystä howliitista on käytetty myös nimeä "valkoinen turkoosi". Sen löysi vuonna 1868 Kanadalainen kemisti, keologi, mineralogi Howard How (Windsor, Nova Scotia). Tyypillinen howliitti on nugettimainen ja kristallikiteet ovat harvinaisia. Kiven väri on valkoinen ja siinä on harmaita tai jopa mustia juovia. Joskus howliitti voi olla väritöntä ja läpikuultavaa. Howliittia myydään toisinaan myös nimellä "White buffalo stone". Howliittia käytetään yleensä värjättynä koruissa ja pienissä veistoksissa. 


Howliitin lempeä energia tuo rauhaa ja harmoniaa. Se on hyvä unikivi joka auttaa rentoutumaan ja rauhoittaa yliaktiivista mieltä. Howliitti lievittää stressiä ja ahdistusta. Howliitin uskotaan fyysisellä tasolla vahvistavan hampaita ja luustoa.


Mohsin kovuus: 3.5


"Aura" pinnoitus

Aura-etuliite on kauppanimi kiven pinnoitteelle. Eri tavoin pinnoitettuja tai värjättyjä kiviä valmistetaan maailmalla suuria määriä. Tyypillinen Aura-pinnoite kiven päällä on nanometrin paksuinen metallikerros, joka saa kiven välkehtimään bensamaisen eri sävyissä. Auran väri saadaan puristamalla eri jalometallien pölyä, kuten hopeaa, titaania tai kultaa kiven pintaan kovassa paineessa.

 

Kirjoittanut:@kivikuningatar (ig)